Lissabon is gebouwd op zeven heuvels aan de brede monding van de Taag.

Hier vertrokken in de vijftiende eeuw Portugese ontdekkingsreizigers. Indrukwekkend zijn nu de kilometerslange lange bruggen over de rivier. Door de ligging op heuvels biedt Lissabon prachtige vergezichten op de omgeving en je vindt er zeer diverse wijken. Volkswijk Alfama heeft nauwe straatjes vol taverna's. In Bairro Alto kun je grandioos winkelen. Baixa, de lage stad, is statig en elegant. Ontdek in Bélem het maritieme verleden van de stad. En bezichtig de beroemde toren van Bélem, een bekende attractie in Lissabon.

Lissabon rossio

Lissabon uitzichtStrand oeiras bij lissabon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een warme zomeravond in Lissabon langs de oevers van de Taag flaneren is goed voor een nieuwe portie energie. Zoek daarna een lekker restaurantje voor bacalhau met een glas vinho verde. Lisboetas zelf eten graag in een tasca: een traditioneel café waarvan je er vele ziet in Lissabon. Je krijgt er een royale maaltijd voor een eerlijke prijs. En waarschijnlijk fado, weemoedige liederen, op de koop toe. Ga naar de wijk Docas voor een wilde nacht uit in Lissabon of drink nog een biertje in een van de vele cervejarias. Lissabon is een grote stad met twee miljoen inwoners. Aanrader om met het openbaar vervoer zo veel mogelijk te zien in korte tijd is een zevenheuvelenticket. Tram 28 is favoriet!

 

Er is zo veel te zien en te doen in de levendige Portugese hoofdstad dat je er weken zou kunnen doorbrengen. In Lissabon kan het 's zomers erg heet zijn. De zonnige en uitgestrekte gouden zandstranden van de Portugese westkust liggen gelukkig vlakbij Lissabon. Zeer verfrissend is een duik bij klassieke badplaatsen als Cascais/ Estoril of dichterbij Oeiras. Of neem vanuit Lissabon de trein naar Sintra, een bijzondere plaats in de koele, groene beboste heuvels. Bewonder er verschillende kleurige zomerpaleizen van de vroegere Portugese royalties. Sintra is een sprookjesachtige droomwereld die helemaal echt is!